SONY DSC

De zuid Vogezen en de Haute-Saône, een bijzondere omgeving

In de omgeving van Camping Le Creux in Fresse zijn veel verschillende dingen te doen en te zien. Wilt u sportief bezig zijn, dan kunt u bijvoorbeeld in Melisey, op zo'n 6 km afstand, naar de paardenmanege voor een prachtige tocht te paard door het Duizendmerengebied. In Melisey is tevens een openlucht zwembad. Daarnaast ligt een park aan de rivier waar het goed recreëren is. Ook voor honden is dit een heerlijke plek.

Vlak voor Servance ligt Le Saut de l´Ognon, een prachtige waterval. Op slechts 6 km afstand van Camping Le Creux ligt het Duizendmerengebied, Les Mille Etangs. Dit is een bijzonder gebied met een kleine duizend natuurlijke meren, groot en klein, liggend tussen een aantal pittoreske plaatsjes. U kunt hier heerlijk wandelen en fietsen en natuurlijk picknicken. Er zijn ook genoeg meren waar gevist mag worden, net als in de talloze rivieren die de Haute-Saône doorkruisen. Houdt u van kanoën, ook dit is mogelijk op de rivier de L'Ognon, met z'n diverse stroomversnellingen. Wilt u kastelen bezoeken: er zijn er diverse in onze omgeving. Het openluchtmuseum Chateau Lambert is ook zeker de moeite waard. In het plaatsje Ronchamp, op 15 km afstand van Fresse, vindt u op de heuvel de beroemde kapel La Notre Dame de la Haute, van de hand van de bekende architect Le Corbusier.

Op zo’n 25 km van Fresse ligt het 64 ha grote meer van Malsaucy, het grootste meer van het Territoire de Belfort. Hier kan men genieten van de natuur en watersporten beoefenen zoals: zwemmen, surfen, zeilen en waterfietsen huren. Rondom het meer zijn diverse
wandel- en fietspaden.

Gîtes en Camping Le Creux liggen aan de rand van het Parque Naturel Les Ballons des Vosges. Dit park omvat Le Ballon de Servance, Le Ballon d’Alsace en de Grand Ballon, een prachtig natuurgebied met het hoogste punt op zo'n 1400 m. Ook hier kun je mooie wandelingen en fietstochten maken en genieten van prachtige uitzichten.

Ook de Elzas met z´n vele vakwerkhuizen en wijncaves is een bezoek beslist waard. U vindt bijv. de mooie stad Colmar en de daar omheen liggende gezellige plaatsjes zoals Eguisheim, Riquewihr en Kaysersberg op slechts 80 km bij ons vandaan.

Lac_du_Malsaucy_Vogezen
Elzas_Le_Creux
markt

Voor wie van steden bezoeken en winkelen houdt, zijn er de grote steden Luxeuil-les-Bains, Belfort, Montbéliard en Vesoul, die alle op zo'n 35-45 min. rijden van Fresse afliggen. In Luxeuil-les-Bains vindt u prachtige oude gebouwen met o.a. een schitterende kathedraal. Belfort heeft een leuke oude binnenstad met zelfs nog een groot fort dat uittorent boven de stad, maar ook een modern centrum met boetiekjes en andere eigentijdse winkels. Ook Vesoul en Montbéliard hebben een oud én een modern centrum, zeer geschikt voor een leuk dagje winkelen.

Bent u een liefhebber van rommelmarkten: vanaf april t/m oktober is er ieder weekend wel ergens in de omgeving een vide-grenier/ brocante te bezoeken, waar u naar hartenlust kunt rondsnuffelen. In deze periode worden er ook allerlei andere evenementen georganiseerd, zoals een houthakkersfeest, een zomermarkt, een middeleeuws feest bij een kasteel, enz.

U ziet, voor ieder wat wils! Actie, sport, steden, natuur, rust of een combinatie hiervan, u vindt het hier allemaal!

Contact & adres

Andrej en Sophie
92, Impasse du Tissage
70270 Fresse / Frankrijk

GPS: 47.75843, 6.64876

Meteo France (weerbericht)

Volledige ontspanning

Na 1 zomervakantie (minicamping) en 1 voorjaarsvakantie (gîte) alweer terug in de zomer van 2019. Wij zijn niet van die 'terugkomers', maar voor deze plek maken we graag een uitzondering.
Lees meer …….

Gewoon werelds!!!!

Wij waren hier eind Augustus ,voor de 2e keer. Kan niet anders zeggen dan weer een fantastische vakantie gehad mede door de eigenaren,
die er alles aan doen om het je zo fijn mogelijk te laten hebben.
Lees meer ……

Voor herhaling vatbaar!

Prachtige omgeving en een mooie uitvalsbasis om pittige fietstochten te maken.
Lees meer …….

© 2014-2023 Mini-camping Le Creux

Webdesign: door Andre de Bruin