SONY DSC

Les Vosges Saônoises, een geweldige omgeving.

Gîtes en mini-camping Le Creux ligt in de Zuid Vogezen, Les Vosges Saônoises. Het plaatsje Fresse, op 500 meter hoogte, grenst aan het Plateau des Mille Etangs en aan het Parc Naturel Régional des Ballons de Vosges. De omgeving leent zich hierdoor uitstekend voor diverse activiteiten.

Le Parc Naturel Régional des Ballons des Vosges

Het regionaal natuurpark Ballons des Vosges is verspreid over verschillende streken, de Elzas, de Lorraine en de Franche-Comté. Met onder andere de Ballon d'Alsace, de Grand Ballon en de Planche des Belles Filles is het een heel bekende en uitdagende omgeving voor fietsers (Les Trois Ballons & le Tour de France). Ook voor wandelaars is het een schitterend gebied met veel diversiteit. De grote keus aan wandelingen maakt het toegankelijk voor iedereen.

Le Plateau des Mille Etangs

Dit natuurgebied ligt aan de voet van de Hoge Vogezen omringd door prachtige landschappen bestaand uit weiden, heiden, plassen, beekjes, meren en groene bossen. Het is gevormd in de ijstijden, waar het nog vele sporen van draagt, zoals de vele morenen, zwerfkeien en gletsjersporen in de rotsen. Met de vele paden is het een prachtig fiets- en wandelgebied, met natuur en rust, dat nog niet is ontdekt door het massatoerisme.

wandelbordjes kopie
petite Finlande kopie
Grand Ballon

Mooie en interessante plekken om te ontdekken zijn de Notre Dame du Haut (van Le Corbusier) in Ronchamp. Het kleinste departement van Frankrijk, le Territoire de Belfort, met de vestingstad en zijn citadel Belfort. In de Elzas zijn er naast de bekende wijnen ook leuke stadjes te vinden met vakwerkhuisjes zoals in Colmar, Eguisheim en Riquewihr.

Op de rivier l'Ognon die door de Haute-Saône stroomt kan gekanood worden. In het Lac de Malsaucy mag gezwommen worden en er kunnen verschillende watersporten gedaan worden. En ook dichtbij, in Mélisey, is er een fijn park met zwembad waar heerlijk gezwommen, gespeeld en gegeten kan worden. De prachtige waterval, Le Saut de l'Ognon, ligt richting Servance en is ook zeker de moeite waard.

In het voorjaar en in de zomer zijn er in de omgeving diverse brocantes en vide-greniers te vinden. Leuke en gezellige marktjes waar altijd wel iets te vinden is. Ook worden er andere evenementen georganiseerd zoals zomerfeesten, nachtmarkten, middeleeuwse feesten, etc.

Kortom, om ons heen ligt een schitterend gebied met voor ieder wat wils, voor motorrijders, fietsers, wandelaars, natuur- en cultuurliefhebbers, vissers en rustzoekers.

markt

Contact & adres

Andrej en Sophie
92, Impasse du Tissage
70270 Fresse / Frankrijk

GPS: 47.75843, 6.64876

Meteo France (weerbericht)

Volledige ontspanning

Na 1 zomervakantie (minicamping) en 1 voorjaarsvakantie (gîte) alweer terug in de zomer. Wij zijn niet van die 'terugkomers', maar voor deze plek maken we graag een uitzondering.
Lees meer …….

Gewoon werelds!!!!

Wij waren hier eind Augustus ,voor de 2e keer. Kan niet anders zeggen dan weer een fantastische vakantie gehad mede door de eigenaren,
die er alles aan doen om het je zo fijn mogelijk te laten hebben.
Lees meer ……

Voor herhaling vatbaar!

Prachtige omgeving en een mooie uitvalsbasis om pittige fietstochten te maken.
Lees meer …….

© 2014-2023 Mini-camping Le Creux

Webdesign: door Andre de Bruin